Crijep, najbolja opcija za pokrivanje krova!

Foto: pexels.com

Zašto je crijep najbolja opcija za pokrivanje krova? Crjepovi su najčešći izbor kada je u pitanju krovni pokrov, a lako je razumijeti zašto. Dolaze u nekoliko varijanti, uključujući glinene i betonske ploče, koje mogu biti obojene ili ostavljene prirodne, sa ili bez izbočina ili utora. Jednostavni su za instalaciju i relativno su laki za održavanje, što ih čini poželjnim opcijama za vlasnike kuća i izvođače radova. Pročitajte razloge zašto je crijep najbolja opcija krovnog pokrivača!

Prednosti krovova od crijepa u odnosu na druge vrste
Krovovi od crijepa imaju četiri glavne prednosti po kojima se ističu u odnosu na druge krovne pokrove. Prvo, krovovi od crijepa su nevjerojatno izdržljivi i dugo traju; za njih se kaže da su dobri stoljeće ili više. Drugo, energetski su učinkoviti i održavaju vaš dom hladnijim po vrućem vremenu. Treće, mogu podnijeti iznimnu težinu, što ih čini vrlo prikladnim za krovove visokog nagiba i područja s velikim snježnim padalinama. Konačno, krovovi sa crijepom estetski su ugodni: izgledaju sjajno na gotovo svim tipovima doma, od modernih do klasičnih. Ako imate na umu novi krov, razmislite o crijepu. Pokrivanje crijepom jedno je od najvažnijih ulaganja koje možete napraviti za svoj dom. Kao vlasnik kuće, želite ulagati u materijale koji će poboljšati ukupnu vrijednost i životni vijek vaše nekretnine. Kvalitetan krov je važan jer štiti sve ispod sebe – vaše zidove, strop, podove, namještaj i stvari. Također pomaže u sprječavanju oštećenja vode sprječavajući prodiranje kišnice u vaš tavanski prostor. Postoje mnoge vrste materijala koji se koriste za krovove uključujući drvene šindre, ploče od škriljevca, asfaltne šindre i metalne ploče; svaki ima svoje prednosti i nedostatke ako se uzme u obzir koliko su zahtjevni za održavanje i koliki im je vijek trajanja. Najbolja opcija ovisi o nekoliko čimbenika uključujući lokalne klimatske uvjete (sniježno opterećenje) i proračunska ograničenja.

Različite vrste krovova od crijepa i što oni znače za vaš dom
Odabir krova može biti težak. Uz različite stilove, materijale i primjene, postoji niz važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir prije donošenja konačne odluke. Ne postoji ispravan ili pogrešan izbor, svaka vrsta krova ima svoje prednosti, tako da se zapravo radi o odabiru onoga što je pravo za vaš dom. Odabir crijepa kao krovnog pokrova omogućuje vam rad s brojnim opcijama uključujući drvene šindre i cementne ploče. Svaki materijal nudi vlastiti raspon stilova, boja i održavanja, ali svi su savršeni za osiguravanje da vaš dom ima elegantan završetak koji traje godinama koje dolaze.

U nastavku smo naveli neke od karakteristika krovova od crijepa:

Koliko traju? Krovovi od crijepa postoje već stoljećima zbog svoje izdržljivosti i dugovječnosti. Dugovječnost vašeg novog krova ovisit će o tome koliko se dobro brinete o njemu, ali općenito keramičke ploče trebaju trajati će najmanje 50 godina, dok će škriljevac lako trajati 70+ godina bez potrebe za značajnijim popravcima. To je puno dulje od mnogih drugih vrsta krovnih materijala koji zahtijevaju skupu zamjenu svakih 10-20 godina. Koliko košta montaža? Nije jeftino instalirati novi krov na vašem domu, ali korištenje keramičkih ploča ili ploča od škriljevca može pomoći u smanjenju troškova u usporedbi s drugim vrstama poput metalnih ploča ili čak asfaltnih šindra.

Stvari na koje biste trebali paziti kada kupujete crijep
– Materijali: Važan je odabir materijala za krovni pokrivač. Iako su krovni pokrovi od crijepa obično jedna od mnogih dobrih opcija, ipak je dobro razmotriti i druge materijale. Određeni materijali možda nisu idealni u određenim područjima, stoga prije odabira provjerite dobivate li informacije od lokalnih izvođača ili dobavljača. – Lokacija: Iako postoje opcije koje će funkcionirati bez obzira gdje živite, neke će biti bolje od drugih ovisno o vašoj lokaciji i klimi. Ako je moguće, razgovarajte s ljudima u vašem području koji imaju krovove od crijepa i pitajte što im se sviđa ili ne sviđa u vezi s njihovim crijepom. –

Održavanje: Kao i kod svakog proizvoda, održavanje je važan čimbenik pri kupnji bilo čega. Pitajte mogu li izdržati teške vremenske uvjete. Ako se o njima ne brinete kako treba, neće dugo trajati – a ako ne traju dugo, moglo bi vas koštati više novca u popravcima.

Trošak: Trošak bilo čega može uvelike varirati ovisno o vrsti kvalitete (ili nedostatku iste) koju dobivate kupnjom. Pobrinite se da temeljito istražite troškove povezane sa svakom dostupnom opcijom kako biste bili sigurni da je svaka odluka koju donesete vrijedna svakog potrošenog novčića!

Pitanja koja biste trebali postaviti svom graditelju prije postavljanja krova od crijepa

Mogu li dobiti pismeni dokaz da moj krov od crijepa neće propuštati? i Što se događa ako moj keramičar ne odradi dobar posao? Mogu li unajmiti nekog drugog da ga zamijeni ili sam zauvijek ostao s njim? Krov od crijepa nije jeftina investicija, stoga budite sigurni da znate u što se upuštate. Svakako pitajte svog izvođača koliko često pregledava svoje krovove i koliko često bi trebao očekivati ​​da provjeravate svoje. Posljednje što želite je da vaš crijep s vremenom popuca jer netko nije ispravno radio svoj posao.

autor: Ana Jakić – https://webgradnja.hr/

 

Previous post Što trebate znati prije kupnje kuće ili stana?
Next post Odabir dimnjaka