Kako malu kupaonicu učiniti većom?

Uređenje male kupaonice

Mala kupaonica može biti izazov kada je u pitanju organiziranje vaših stvari, ali postoje kreativna rješenja koja vam mogu pomoći da povećate prostor za pohranu. Nastavite čitati kako biste saznali koja su to rješenja!

 • Koristite viseće organizatore: Viseći organizatori su sjajan način da iskoristite okomiti prostor u maloj kupaonici. Možete ih koristiti za spremanje ručnika, toaletnih potrepština i ostalih potrepština za kupaonicu. Mogu se objesiti na stražnju stranu vrata, šipku zavjese za tuš ili čak na zid.
 • Postavite police: Police su izvrstan način za dodavanje prostora za pohranu u malu kupaonicu. Možete ih postaviti iznad WC školjke ili pored umivaonika za pohranjivanje ručnika, košara i drugih kupaonskih potrepština. Plutajuće police izvrsna su opcija jer vizualno zauzimaju manje prostora i mogu se postaviti bez nosača.
 • Iskoristite stražnju stranu vrata: stražnja strana kupaonskih vrata često se zanemaruje kao prostor za pohranu. Možete instalirati rokovnik montiran na vrata s džepovima za pohranjivanje malih predmeta poput četki za kosu, šminke i drugih toaletnih potrepština. Ovo će osloboditi prostor na vašem kupaonskom pultu ili u vašem ormariću s lijekovima.
 • Koristite košare i kante: Košare i kante su jednostavan, ali učinkovit način organiziranja stvari u maloj kupaonici. Ako svojoj kupaonici želite dodati malo stila i pritom povećati prostor za pohranu, razmislite o spremanju predmeta u ukrasne košare. Možete pronaći košare koje su posebno dizajnirane za spremanje toaletnih potrepština, poput četkica za zube, sapuna i losiona. Mogu se postaviti na police, na pod ili čak objesiti na zid.
 • Uložite u ormarić za lijekove: ormarić za lijekove odličan je način za pohranjivanje toaletnih potrepština i ostalih potrepština za kupaonicu. Mogu se ugraditi u zid radi uštede prostora, a neki modeli čak imaju i ugrađena ogledala. Ovo ne samo da će vam dati dodatni prostor za pohranu, već će također pružiti prikladno mjesto za spremanje ujutro.
 • Koristite tuš kabinu: Ako imate tuš u svojoj kupaonici, tuš kadu morate imati. Ovo je sjajan način da sve svoje potrepštine za tuširanje držite na jednom mjestu, a da ne zauzimate dragocjeni prostor na polici ili pultu. Možete pronaći tuš kabine koje vise s glave tuša ili koje su dizajnirane za pričvršćivanje na zid.
 • Razmislite o zidnom sudoperu: Ako vam jako nedostaje prostora u kupaonici, razmislite o zidnom umivaoniku. To oslobađa prostor na podu i stvara više mogućnosti za pohranu ispod sudopera. Ispod umivaonika možete postaviti police ili ormariće za spremanje dodatnih ručnika ili drugih potrepština.

Ukoliko ste neke od ovih savjeta već isprobali, ali i dalje vam fali „ono nešto“ što bi vašu kupaonicu barem prividno učinilo većom, isprobajte još i slijedeće:

 • Koristite svijetle boje: svjetlije boje na zidovima i podovima mogu učiniti mali prostor otvorenijim i prozračnijim. Razmislite o korištenju svijetlih pločica ili boje kako biste osvijetlili sobu.
 • Dodajte ogledala: Ogledala mogu učiniti mali prostor većim reflektirajući svjetlost i stvarajući iluziju dubine. Razmislite o dodavanju velikog ogledala ili niza manjih ogledala na zidove.
 • Ugradite tuš kabinu od prozirnog stakla: Tuš kabina od prozirnog stakla može malu kupaonicu učiniti prostranijom stvarajući neprekinut pogled s jednog kraja sobe na drugi.
 • Odaberite pravu armaturu: Odaberite armaturu koja je odgovarajuće veličine za vašu malu kupaonicu. Razmislite o postavljanju umivaonika na postolju, koji zauzima manje prostora od umivaonika, ili manjeg WC-a.
 • Optimizirajte rasvjetu: dobra rasvjeta može malu kupaonicu učiniti svjetlijom i privlačnijom. Razmislite o dodavanju radne rasvjete oko toaletnog prostora i ambijentalne rasvjete kako biste uljepšali cijeli prostor.

Implementacijom ovih kreativnih rješenja možete povećati prostor za pohranu u svojoj maloj kupaonici i održavati svoj prostor organiziranim i čistim od nereda. Upamtite, svaki centimetar je bitan u maloj kupaonici, stoga iskoristite svaki raspoloživi prostor za pohranu svojih stvari.

Montažna kuća Previous post Montažne kuće
čišćenje kupaonice Next post Čišćenje kupaonice