Kupaonice, prostor za odmor i opuštanje

Uređenju kupaonice danas se posvećuje jednako pažnje kao i svim ostalim prostorijama. One više nisu samo mjesto s isključivo funkcionalnom ulogom, već predstavljaju oazu za odmor i opuštanje.

Zbog stalnog dolaska novih materijala i kreativnih rješenja planiranje je danas istodobno olakšano zbog širokog izbora, a s druge strane otežano jer treba znati izabrati odgovarajuće proizvode u moru opcija.

Čak niti sanitarije i kupaonski namještaj više nije toliko jednostavno odabrati jer postoje brojne inovativne funkcije. Na primjer, WC školjka s funkcijom bidea ili mogućnošću uklanjanja neugodnih mirisa, beskontaktne tipke za aktiviranje, ogledalo sa senzorom itd.

Kupaonice su postale moderni prostori u kojima se pažnja posvećuje svakom detalju. Usklađuju se boje, stilski se nastoji uskladiti namještaj, rasvjetu, keramiku i sanitarije, a postavljaju se i dekoracije poput biljaka ili ukrasnih košara za ljepši ugođaj.

Različita su pravila za uređenje malih i velikih kupaonica. Dok velike kupaonice dozvoljavaju igranje bojama, za male je najbolje koristiti svijetle tonove poput bijele ili bež boje jer će vizualno povećati prostor. Iz istog je razloga za male kupaonice najbolje birati mozaik pločice ili one malih dimenzija.

Na primjeru prostora od 3 kvadrata potražite ideje za uređenje male kupaonice.

Uz funkcionalnost i estetiku, vrlo je bitna dobra organizacija kupaonice kako biste u svakom trenutku znali gdje se nešto nalazi.

Naravno, na kraju je najbitnije ugodno se osjećati u svojoj kupaonici.

Previous post Odabir odgovarajuće tuš kade
Next post Trend drvenih kuća