Savjeti za kupnju i prodaju nekretnine

Kupujete li ili prodajete nekretninu pred Vama je složen zadatak. Radi li se o kupovini Vaše prve nekretnine, prodaji obiteljskog nasljeđa, kupovini nekretnine za odmor, svakako je važno što kvalitetnije obaviti taj posao.

Nalazite li se u ulozi kupca ili prodavatelja ono što se razlikuje jesu početni koraci. Međutim, kada nekretnina bude odabrana na obostrano zadovoljstvo vaši se putevi spajaju. Na kojoj god strani te priče bili to je zadatak gdje je za obje strane vrlo korisno i mudro imati pomoć stručnjaka, u vidu agencije, pravne službe, prijatelja ili rodbine ako niste sami stručni u tom području.

Ako kupujete nekretninu dakako će vam prvi koraci biti potraga za željenom nekretninom koja će uključivati razna web pretraživanja, ili kao nekad listanje oglasnika, te na koncu sam pregled odabranih nekretnina koje ulaze u uži izbor.

Ako prodajete nekretninu prvi će koraci svakako biti priprema vaše nekretnine za što bolju prezentaciju. Kvalitetne i vjerodostojne fotografije s mnogo dnevnog svjetla, uredan interijer, te iskren i transparentan oglas vašu će nekretninu učiniti privlačnom na tržištu, te tako privući željenog kupca.

Kada ste odabrali nekretninu, ili kupca ovisno na kojoj se strani ove priče nalazite tada nastupaju administracija i pravni poslovi, koji ponekad zahtijevaju i pravnu pomoć. Dobro pripremljen predugovor, sklopljen na obostrano zadovoljstvo vodit će vas do željenog predugovora, a na koncu i konačnog ugovora. Važno je provjeriti zemljoknjižni uložak, vlasnički list, te pravilno i ispravno sastaviti ugovor i predugovor o kupnji nekretnine kako bi posao bio obavljen kvalitetno. Kada je obavljena administracija, ostalo je samo predati ili preuzeti vašu novu nekretninu.

Previous post Zašto su drvene kućice odličan odabir
Next post Vrtni kamini