Uloga crijepa u gradnji

S obzirom na to da je krov kruna svakog objekta potrebno je posvetiti puno pažnje odabiru crijepa. Ovaj vrlo bitan proizvod ima važnu estetsku i funkcionalnu ulogu.

Crijep štiti zgradu od prodora vode te pruža termičku zaštitu od topline i hladnoće. Većinom se proizvodi od pečene gline, betona, drva, metala i polimera. Od navedenih materijala najčešće se koristi crijep od gline i to zbog karakteristika kao što su trajnost, težina, širok izbor oblika i boja te pristupačna cijena.

Odlike glinenog crijepa

Crijep od gline idealan je odabir jer je izdržljiv – otporan na sve vremenske uvjete i sve vrste opterećenja, ima izvrsnu zvučnu izolaciju i prirodnog je izgleda. Radi se o proizvodu vrhunske kvalitete koji je optimalno rješenje za gotovo sve vrste krovova.

Nakon što pronađete materijal koji vam odgovara slijedi odabir boje i oblika gdje savjetujemo da crijep bude u skladu s ostatkom kuće i vašom okolinom.

Dobro istražite proizvođače na tržištu i cjelokupnu ponudu svakog od njih jer crijep treba zadovoljiti sve vaše želje i očekivanja. 

Postavljanje crijepa

Nije dovoljno samo odabrati kvalitetan proizvod, već je iznimno važno pravilo ga ugraditi. Izvedba je gotovo najvažniji dio renovacije krovišta. 

Preporučujemo da postupak pokrivanja ne odrađujete sami, već da nađete krovopokrivače s dobrim preporukama. Tako ćete biti sigurni u kvalitetnu izvedbu.

Previous post Zašto odabrati montažnu kuću
Next post Nadstrešnice za ugodan boravak na otvorenom