Zašto odabrati drvenu kuću

Drvena kuća izbor je koji jamči zdrav život! Za razliku od ostalih materijala drvo omogućava izvrsnu regulaciju vlažnosti zraka u interijeru, ne opterećuje okoliš i ne emitira štetne tvari.

Iako uvijek popularne, za drvenim kućama potražnja je dodatno porasla nakon serije potresa u Zagrebu i na Baniji.

Drvo je elastično i nakon naprezanja (kod potresa) se vraća u prvobitno stanje. Tako se konstrukciji dodatno povećava stabilnost. Također, na montažne drvene kuće zbog manje težine djeluju manje potresne sile čime je smanjena mogućnost rušenja objekta.

Osim protupotresnosti, bitno svojstvo drvenih kuća je sigurnost od požara. Kod suvremenih drvenih objekata sigurnost se može usporediti s klasičnim zidanim kućama. Drvo gori, no na vanjskim zidovima je karbonizirano čime se sprječava prolazak topline u unutrašnjost.

Treba izdvojiti još nekoliko prednosti ovog tipa gradnje. To su svakako trajnost, brza i jednostavna gradnja, prirodna ventilacija prostora jer drvo propušta zrak u oba smjera, izvrsna akustična zaštita, široke mogućnosti dizajna i toplina interijera.

Drvene kuće mogu se pohvaliti i estetikom. Na tržištu se može naći velika ponuda atraktivnih objekata prikladnih za sva podneblja. Svatko može pronaći nešto za sebe jer se gradi sve, od klasičnih kuća do visoko modernih objekata s predivnim interijerom i eksterijerom.

Previous post Trend drvenih kuća
Next post Drvene kućice su pravi trend!