Zimski vrt – uživanje na otvorenom tijekom čitave godine

Razmišljate o tome da ostaklite svoj balkon ili terasu? Ili povećate životni prostor tako da izradite konstrukciju koja će se nadovezati na vaš dom?

Želite li dodatan kutak za odmor i opuštanje, za pohranu stvari ili nešto treće, ali da ga možete koristiti tijekom čitave godine i istodobno uživati u pogledu na okoliš – rješenje je zimski vrt!

Prednosti zimskog vrta

S dobrom izolacijom u zimskom vrtu će biti ugodno boraviti tijekom čitave godine. Kiša ili snijeg vam neće moći pokvariti kavu s pogledom na dvorište ili vrt jer ćete biti zaštićeni od svih vremenskih uvjeta.
Neovisno o tome odaberete li PVC ili ALU ostakljivanje, imat ćete osjećaj direktnog dodira s prirodom i to je najveća čar ovog prostora.

Velika prednost je obilje prirodnog svjetla što također pridonosi ugodnom boravku i dobrom raspoloženju. Ništa ne može zamijeniti količinu svjetlosti koja ulazi u prostor zahvaljujući velikim staklenim površinama.

Izgled zimskog vrta

Danas postoji mogućnost izvedbe zimskog vrta u svim oblicima, od okruglih i višekutnih do onih sa stožastim krovovima. Vanjski izgled trebate prilagoditi svojim financijskim mogućnostima, izgledu fasade i okućnice.

Unutarnji prostor pak uredite s obzirom na namjenu prostorije. Ako ćete zimskih vrt koristiti kao prostor za odmor obavezno ga ukrasite omiljenim dekoracijama i u potpunosti ga prilagodite svom stilu.

Previous post Vrtni kamini
Next post Što je zimski vrt?